Portfolio

Dit is de pagina waarop ik verzamel wat ik schrijf en creëer. Via de vetgedrukte of onderlijnde tekst vind je ook alle links terug naar de websites die mijn artikels publiceerden.

Lees hier de artikels die ik schreef tijdens mijn stage op de Wetstraatredactie van De Standaard (juni-juli 2020).

Factcheck: ‘Kosten zonnepanelen meer energie dan ze opleveren?’. Deze factcheck verscheen op EOS Wetenschap en Factcheck.Vlaanderen.

‘Studenten in onzekere tijden: Niemand houdt rekening met ons’ (redactieweek) verscheen op StampMedia.

‘Dankzij het OCMW heb ik een dak boven mijn hoofd en een toekomst’ (redactieweek) verscheen op StampMedia.

‘Sociale zekerheid wereldwijd: dezelfde noden anders geregeld’ schreef ik in het kader van de redactieweek. Dit is een projectweek van de master in de journalistiek (KU Leuven, campus Antwerpen) i.s.m. StampMedia.

‘Over bindingsangst en twee identiteiten: mentaal welzijn na adoptie’ verscheen op StampMedia en De Wereld Morgen.

Slaat de verveling toe of heb je nood aan afleiding? Deze tien tips zullen je daarbij helpen‘ schreef ik begin april 2020 voor StampMedia.

Zo gingen de politieke partijen om met de coronacrisis, van januari tot nu‘ Samen met onze docent binnenland journalistiek schreven twee medestudenten en ik een stuk over politieke partijen in de aanloop naar de coronacrisis. Dit artikel verscheen op knack.be.

‘Gevluchte Nicaraguaanse jongeren blijven twee jaar na opstand optimistisch en trots’ verscheen op StampMedia, MO*, Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg.

‘Van het CLB naar het JAC: hoe lager de drempel naar psychische hulp, hoe beter’ verscheen op StampMedia, Weliswaar en De Wereld Morgen.

Mijn eerste publicatie bij een krant! Naomi (16): “Kinderen moeten al in de basisschool leren omgaan met sociale media” verscheen op StampMedia en Het Nieuwsblad.

Eeuwenoud, springlevend en groter dan je denkt. Met deze reisreportage wil ik tonen dat Leuven meer te bieden heeft dan de studentenstad binnen de ring.

Digital storytelling: Is body positivity wel zo inclusief als wordt beweerd? is een longread over de diversiteit van body positivity. De longread werd ook gepubliceerd door StampMedia en De Wereld Morgen.

Digital storytelling: Duurzaam Le(u)ven, een storymap over de duurzame winkels en eetgelegenheden in Leuven.

Digital storytelling: op 27 oktober 2019 maakte ik met twee medestudentes een liveblog over het Circular Food Festival in Antwerpen.

Mijn masterproef voor de master in de Vergelijkende en Internationale Politiek haalde in 2019 de longlist (top tien) van de Vlaamse Scriptieprijs. Bekijk gerust het bijhorende artikel en de masterproef zelf. In 2020 won ik met deze masterproef de SW Alumniprijs voor beste masterproef.

Voor I love Leuven mocht ik kapster Marleen in de bloemetjes zetten met een artikel over haar beroep en zaak.

Mijn samenwerking met CaseCompany: Small city girl.

Mijn samenwerking met verpakkingsvrije winkel Content: #zerowastechallenge.